Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közel az emberekhez – nem csak szlogen a közösségépítés

2019. július 5., 12:39

A kerület további sikerességét megalapozva, a korábbi évek gyakorlatához igazodva Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ebben az évben is meghirdeti a „Közel az emberekhez” mottójú kezdeményezését, amelynek keretében ismételten várják az óbudaiak javaslatait, az önkormányzat, az önkormányzati szervek, a gazdasági társaságok működésével kapcsolatos észrevételeket, a fejlesztési elképzeléseket, a lakókörnyezetben tapasztalt olyan problémákat, hiányosságokat, amelyekben az önkormányzat segítséget nyújthat.

Az elmúlt több mint 10 évben az önkormányzat közösségépítő munkájának, a lakókkal, a civil szervezetekkel, illetve a kormányzattal és a Fővárosi Önkormányzattal való sikeres együttműködés eredményeként számos, a lakosság életminőségét javító fejlesztés valósult meg Óbuda-Békásmegyeren. Ez az évek során kialakított eredményes és segítőkész kapcsolat meghatározó eleme a kerület fejlődésnek, és a városvezetés elhatározása szerint az eredményes munka alapvető feltételként jelentkezik majd a városrész következő időszakában is.

Az önkormányzat munkájában elengedhetetlen szerepe van a lakossági szerepvállalásnak: a közösségi tervezési alkalmak, a rendszeres konzultációs fórumok és a mindennapi működés során nyert hasznos információk kulcsfontosságúak az egész kerületet érintő változások társadalmi elfogadtatásához. A növekvő lakossági igények és elvárások, a nagyvárosi lét forgataga szükségképpen megköveteli, hogy az együttműködésre, a lakossági szerepvállalás fórumainak biztosítására a továbbiakban is kiemelt hangsúlyt fektessen a városvezetés.

Az észrevételeket, javaslatokat 2019. szeptember 1-ig várják postai úton a Polgármesteri Hivatal Ügyfélkapcsolati Irodájának címezve (1033 Budapest, Harrer Pál u. 2.), ahol természetesen személyesen is lehetőség van a beadványok leadására. Azok, akik a postai, vagy személyes kézbesítés helyett az elektronikus kapcsolattartási formát választanák, levelüket a kozelazemberekhez@obuda.hu e-mail címre küldhetik el a fenti időpontig.