Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közel ezer kisgyermek lesz bölcsődés ősztől

2020. június 11., 11:02

Április végén lezárultak a bölcsődei jelentkezések. A felvételt nyert gyermekek azonosító kódjait a bölcsődékben kifüggesztették, és megtalálható az obudaibolcsodek.hu oldalon is a megfelelő tagintézmény nevére kattintva. Az új nevelési évben tíz bölcsőde várja a kerület félévesnél nagyobb gyermekeit, ahová szeptembertől 956 bölcsődés jár majd.

A felvételt nyert gyermekek szüleinek idén – a korábbiaktól eltérően – nem június elején, hanem augusztusban tartanak majd szülői értekezletet, ahol a bölcsődevezetők tájékoztatnak a fontosabb tudnivalókról. Ezt követően pedig „bölcsőde kóstolgatóra” várják a családokat, ahol az egy csoportba kerülők megismerkedhetnek egymással és kisgyermeknevelőikkel is. A szülői értekezletek pontos időpontját a honlapon teszik majd közzé.

A bölcsődébe járást megelőzően érdemes ellátogatni a játszócsoportokba, ahol a feltételek és a napirend is hasonló a hagyományos bölcsődei csoportéhoz. Itt a szülő jelenlétében és segítségével ismerkedhet a kisgyermek a bölcsődei élettel és a kisgyermeknevelőkkel, ami nagyon hasznos lehet a beszoktatás során. Óbudán már negyedszázada működik nagy sikerrel a játszócsoport, ami tulajdonképpen egy délelőtti napközi, ahol szakképzett kisgyermeknevelő várja a kicsiket és kísérőiket. Idén júliustól két helyszínen, a Kelta Bölcsődében és a Szérűskert Bölcsődében várják a kisgyermekeket és kísérőiket.

Általában a bölcsőde az első közösség, amikor elkezdődik a kicsik leválása a szüleikről. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ez fokozatosan  történjen. A beszoktatás a szülő részvételével, az egyéni sajátosságok és igények figyelembe vételével zajlik Óbudán is. Vidám hangulatú, sok-sok játékkal felszerelt szobák várják a kicsiket, akik sok időt töltenek a szabad levegőn, mozognak, játszanak.

Minden bölcsődében saját főzőkonyha üzemel, ahol a korszerű, egészséges táplálkozási irányelvek figyelembevételével biztosítják az életkornak megfelelő ételeket. Dietetikus felügyelete mellett nagy figyelmet fordítanak a diétás étkezést igénylő gyermekek táplálására is. A diétát igénylő gyermekek a Szél Bölcsődébe (1035 Budapest, Szél u. 23-25), és a Medgyessy Bölcsődébe jelentkezhettek (1039 Budapest, Medgyessy F. u. 3.). Diéta igénybevételéhez szakorvosi igazolás szükséges. A csecsemők és a diétát igénylők számára külön étlap készül. A bölcsődében napi négyszeri étkezést biztosítanak, két fő- és két kisétkezés formájában.

A játszócsoporttal rendelkező bölcsődéink elérhetőségei:

  • Kelta Bölcsőde: 1039 Budapest, Kelta u. 3. +3613882366
  • Szérűskert Bölcsőde: 1033 Budapest, Szérűskert u. 35. +3613886509

Az Óbudai bölcsődékről, a szolgáltatásokról bővebben a www.obudaibolcsodek.hu honlapon vagy a Facebookon az Óbudai Egyesített Bölcsődék oldalán tájékozódhatnak.