Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közlekedésfejlesztés Ürömhegyen: bővíti a 219-es járat útvonalát a BKK

2019. május 15., 11:03

A BKK június 15-től bővíti és egyszerűsíti a 219-es járat útvonalát, amely következtében Ürömhegy belső térségéből, a Jutas utca vonzáskörzetéből is elérhetővé válik a minibusz: Csillaghegy HÉV-állomástól indulva Aranyhegy és Ürömhegy térségében érinti a Mészkő utcát, a Saroglya utcát, a Cserszömörce utcát, az Iglice utcát, majd a Jutas utcát is az útvonal.

A 219-es járat aranyhegyi-ürömhegyi útvonala meghosszabbodik és egyszerűsödik, a fejlesztés következtében Ürömhegy belső térségéből is elérhetővé válik a minibusz szolgáltatás. Hétköznap a reggeli és délutáni időszakban a rendszeresen jelentkező nagyobb mértékű utazási igények alapján a 219-es autóbusz igénybejelentés nélkül fog közlekedni.

Az útvonal meghosszabbításának elengedhetetlen feltétele volt, hogy az aranyhegyi és ürömhegyi lakóövezet érintett útvonala alkalmassá váljon a minibusz folyamatos, biztonságos közlekedésére. A szükséges közúti felújítások a közelmúltban befejeződtek, így a járat szolgáltatásának fejlesztése is megvalósulhat.

A fejlesztés részleteivel kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a BKK honlapján az alábbi linken: https://bkk.hu/te/pdf/219_te_lezaro.pdf

A 219-es járat közlekedését érintő fejlesztéseket 2019. június 15-én vezeti be a BKK.