Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A lakóközösséggel karöltve tisztulhattak meg az utcák Mocsárosdűlőn

2018. április 26., 11:35

Az óbudai közterület-felügyelet rekultivációs programjának újabb állomásán a Mocsaras dűlő és Keled utca takarítása valósulhatott meg.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete 2017. októberében hirdette meg, az önkormányzat Guckler Károly Környezetvédelmi Programjának részeként, azt a terület rekultivációs programját, melynek első lépéseként a Reviczky Ezredes utca, második állomásként a Kerék utca 32-34. közötti terület rekultivációja történt meg.

Április 24-ére a helyi lakóközösségből Dobján Balázs szervezett önkénteseket, akik a közterület-felügyelet munkatársaival közösen délután 4 órától szedték a szemetet a területen. Az illegálisan kihelyezett hulladék mennyiségéről kiváló képet alkot, hogy este 8 óráig megállás nélkül zajlott a takarítás, és mintegy 300 m3 illegális szemetet és veszélyes hulladékot sikerült összegyűjteni.

Bús Balázs polgármester intézkedésének köszönhetően a kis és nagydarabos hulladék elszállítására április 26-án, a csütörtöki napon kerül majd sor. A terület későbbi megóvása érdekében önkormányzati finanszírozásból az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet üzemeltetésében mobil kamera is telepítésre kerül, mely segítheti az újabb szeméthegyek felhalmozódásának megelőzését.

Rácz Ferenc a felügyelet igazgatója az eseménnyel kapcsolatban elmondta: “A lakókörnyezetünk megóvása mindannyiunk érdeke, együtt tudunk lépéseket tenni egy szebb Óbudáért és továbbra is várjuk azon lakóközösségek jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának a programunkhoz!”