Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közösségi faültetés – Friss levegő, hasznos munka, jó csapat

2020. november 25., 15:29

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a 10 millió Fa Alapítvány mindenkit szeretettel vár e hét vasárnap a Bud Spencer parkban közösségi faültetésre. Hársakkal szépítjük meg a területet.

Hogy a csapat még jobb legyen, jöjjön el Ön is most vasárnap a Bud Spencer parkba, ültessen együtt fát a 10 millió Fa Alapítvánnyal és Óbuda-Békásmegyer főkertészével. A fák beszerzése az önkormányzat anyagi támogatásával már megtörtént, az ültetőgödröket géppel ássák elő, a föld kitermeléséhez és az ültetéshez lehet csatlakozni.

A helyszínt úgy választottuk ki, hogy a rekreációs zöldfelület és a szánkódomb is megmaradjon. Az ültetésre európai hársat és kislevelű hársat választottunk, ugyanis mindkét faj őshonos hazánkban, és kiválóan alkalmasak a városi biológiai sokszínűség növelésére. Aki velünk tart, azzal összesen 25 facsemetét ültetünk el.

A Közösségi faültetés időpontja: november 29., vasárnap, 09.30

Az ültetés Facebook eseménye innen érhető el.

A terület nagy, így több méter is lesz az ültetők között, de kérünk mindenkit, hogy a járványhelyzet miatt lehetőleg maszkban, kesztyűben érkezzen, és ha mód van rá, hozzon saját szerszámot. Ha nem tud, akkor fertőtlenítjük, mielőtt egymásnak kölcsönadjuk.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!