Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közösségi kert és napelemes világítás Óbudán? Ötletek, javaslatok a tegnapi lakossági fórumon

2020. november 12., 13:08

Köszönjük, hogy ennyien részt vettek a november 11-én este tartott online lakossági fórumon, amelyet Óbuda-Békásmegyer és a Fővárosi Önkormányzat közösen szervezett, hogy beszélgessünk arról, mitől lenne Budapest zöldebb, gondoskodóbb, összetartóbb, és mire költsön el a főváros egymilliárd forintot. Az eseményen Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és dr. Kiss László polgármester is részt vettek.

Szerdán internetes konferencia formájában lakossági fórumot tartottunk, ahová az Óbuda-Békásmegyeren élőket vártuk az óbudai és a fővárosi részvételi költségvetéssel kapcsolatban.

 

Remek ötletek születtek, amelyek, reméljük, hamarosan be is érkeznek az otlet.budapest.hu oldalra.

 

Ötleteltünk többek között arról, hogyan hozzunk létre közösségi kertet Óbudán, ahová bicikliút vezet, hogyan készítsünk lakótelepi lapos tetős házak tetejére zöldtetős mintaprojektet, illatos fűszerkerttel és rovarhotellel, milyen lenne egy napelemes világítás a Római-parton, illetve hogy hogyan valósulhatna meg egy zajvédő fal a HÉV-sínek mentén, örökzöld sövénnyel.

 

Kerpel-Fronius Gábor, főpolgármester-helyettes és dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere nevében is köszönjük mindenkinek, aki részt vett, és velünk ötletelt! 

 

A projektről bővebben itt olvashat.