Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közösségi költségvetés 2020 – Döntsünk együtt: írja meg javaslatát, majd szavazzon a legjobbakra!

2020. június 29., 13:49

Arra kérjük kerületünk lakóit, osszák meg velünk javaslataikat: mire költsük a Közösségi Költségvetés 2020 programunk keretében rendelkezésünkre álló 50.000.000 forintot? Minden egyes – a városfejlesztést szolgáló, a közösséget gazdagító – ötletet megvizsgálnak szakértőink. Arról, hogy a kivitelezhető tervek közül végül melyek valósuljanak meg, szavazásunkon szintén önök döntenek. Javaslatot tenni online vagy papír alapon lehet.

Régi álma egy kerületi zöldjátszótér? Szívügye, hogy óvodásaink korszerű sportpályán mozoghassanak? Van javaslata arra, melyik kerületi közlekedési csomóponton kellene biztonságosabbá tenni a gyalogátkelőhelyeket vagy forgalomcsillapító megoldásokat keresni? Örülne, ha a gyerekek nekik szóló drogprevenciós és felvilágosító programokon vehetnének részt? Ezek csupán gondolatébresztő példák, gyűjtsenek ötleteket bátran és írják meg nekünk javaslataikat!

A kerületi közösségi költségvetés célja, hogy az itt élőket bevonjuk a döntésbe: mire fordítsuk a programban rendelkezésünkre álló 50.000.000 forintot? Ugyan a világjárvány következményei és a központi elvonások Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának pénzügyi lehetőségeit is érzékenyen érintik, mégsem szeretnénk lemondani arról, hogy a kerület lakói részt vegyenek a közös gondolkodásban és tervezésben.

Július 31-ig várjuk javaslataikat az erre a célra létrehozott honlapon, valamint az Óbuda újságban és a javaslatgyűjtő dobozok mellett található szavazólapokon. Írják meg és juttassák el nekünk ötleteiket, melyeket szakértő munkatársaink egyenként fognak megvizsgálni és értékelni.

Amennyiben a szavazólapot választják javaslataik beküldésére, kérjük, azt az erre a célra kijelölt gyűjtődobozokba dobják be. A javaslatgyűjtő dobozok megtalálhatók:

  • valamennyi III. kerületi óvodában,
  • az Óbudai Kulturális Központ intézményeiben,
  • a Szent Margit Rendelőintézet mindkét rendelőjében, valamint
  • az Önkormányzat ügyfélszolgálati irodáján.

Augusztus 10-től pedig a honlapon bemutatjuk a beérkezett, megvalósítható javaslatokat. Az önök szavazata fog arról dönteni, mely projektekben indulhat el a munka. Augusztus 24-ig várjuk voksaikat.

Az a célunk, hogy a kerület minden részében induljon városfejlesztő program, mely a helyi közösség igényeihez igazodik. Így arra biztatjuk az itt élőket, küldjék el javaslataikat, majd szavazzanak, melyek kapjanak zöld utat. Utóbbiakról augusztus 25-től számolunk be a közösségi költségvetés weboldalán.