Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közösségi Költségvetés 2022 – Remek javaslatok születtek az első két lakossági fórumon

2022. április 8., 11:13

A Közösségi Költségvetés program érdemes arra, hogy minél több információ cseréljen gazdát a projekttel kapcsolatban, hiszen ez tulajdonképpen a demokratikus működés egyik alapját, a rendelkezésre álló pénzösszeg közös döntéssel történő elköltését jelenti. Hogy ennek a forrásnak a sorsáról okosan, körültekintően döntsünk, lakossági fórumokat is szerveztünk és szervezünk, ahol lehetőséget kínálunk a közös gondolkodásra, ötletelésre.

A Közösségi Költségvetés lakossági fórumainak első két állomása Csillaghegyen és Belső-Óbudán volt. A Csillaghegyi Közösségi Házban és az Óbudai Kulturális Központban megrendezett fórumra is szeretettel vártuk az érdeklődőket, a környék lakosait.

A program első felében, miután Burján Ferenc alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, Avar Zoltán, Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő kommunikációs vezetője ismertette a Közösségi Költségvetés folyamatait, vagyis azt, hogy hogyan lesz az ötletből szavazat, mik a megvalósítás lépései, feltételei. Az érdeklődők megtudhatták azt is, hogy hány szakember dolgozik egy-egy ötlet kivitelezésén, hogy a végeredmény valóban az elvárásnak megfelelő legyen.

És mivel tudjuk, hogy néha még magunknak is nehéz megfogalmazni, mire is lenne szükségünk, a következő programelem, – melyen Strenner Imre képviselő is részt vett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat képviseletében, és bekapcsolódott az együttes munkába – a Transparency International Magyarország által vezetett közös ötletelés volt, amelyhez egy erre a célra fejlesztett oktató kártyajátékot használtak. A cél az volt, hogy a játékosok gondolják át a jelölés folyamatát az ötlet megszületésétől a javaslat leírásáig, azzal, hogy közben sok-sok változót is figyelembe vesznek.

A közös játék során a résztvevők tapasztalatokat és tudást is szerezhettek többek között arról, hogy a fejlesztések megtervezése igen összetett folyamat, amelyben sok és változatos kritériumnak kell megfelelniük az egyes terveknek. Ugyanakkor mindez hozzájárult ahhoz is, hogy a közös élmények mellett rengeteg, valóban megvalósítható javaslat is szülessen idei Közösségi Költségvetés programhoz. 

Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk Önöknek ahhoz, hogy részt vegyenek a következő három lakossági fórum valamelyikén. Várjuk Önöket szeretettel!

április 12.,  17.00–19.00             Óhegy Klubház (1037 Budapest, Toronya u. 33.)

április 13., 17.00–19.00               Békásmegyeri Közösségi Ház (1039 Budapest, Csobánka tér 5.)

április 21., 17.00–19.00               3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ (1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.)

 

Minden információ a kampányról: obuda.hu/kozossegikoltsegvetes