Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közösségi költségvetés – hamarosan indul a szavazás!

2020. augusztus 11., 09:01

Július 31-én sikeresen zárult a Közösségi Költségvetés 2020 kampány első szakasza. A beérkezett közel kétezer javaslat nyilvánvalóvá tette, hogy a kerület lakói szeretnének aktívan részt venni a környezetükben zajló fejlesztésekben, a kerület képének formálásában. A megvalósítható javaslatokra augusztus 17-től lehet szavazni.

Izgalmas fázisához érkezett a Közösségi Költségvetés 2020 kampány, melynek nem titkolt célja az itt élők bevonása a kerülettel kapcsolatos gondolkodásba, a közösségi attitűd erősítése. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy ötletekben és tervekben sem volt hiány amikor a 3. kerületiek tollat ragadtak, hogy érvényt szerezzenek civil kurázsijuknak. A javaslatok jelentős része a szűkebb környezet otthonosabbá, komfortosabbá tételére érkezett, ám sokan írtak egész kerületet érintő fejlesztési javaslatot is.

A következő napokban szakértők vizsgálják meg, hogy melyek azok a kezdeményezések, amelyek megfelelnek a kiírásban szereplő kritériumoknak; vagyis, hogy az önkormányzat hatáskörébe tartozik-e a fejlesztés, illetve, hogy  belefér-e a megadott keretbe. A cél az, hogy a kerület minden részében induljon el egy olyan program, amely a közösség igényéhez igazodik.

A kerületet  körzetekre osztottuk és ezeknek a körzeteknek a megvalósítható fejlesztéseire adhatják le voksaikat online szavazással augusztus 17-től. Akik pedig postán vagy a szavazatgyűjtőkben szeretnének szavazni, augusztus 24-től tehetik meg.

A szavazás a javaslattételnél megszokott módon történik, vagyis szavazhatnak a kampány honlapján  – ahol hamarosan megtekinthetőek lesznek a megvalósítható javaslatok  –  vagy az erre a célra kihelyezett szavazatgyűjtő ládákban:

  • valamennyi III. kerületi óvodában,
  • az Óbudai Kulturális Központban és a Békásmegyeri Közösségi Házban,
  • a Szent Margit Rendelőintézet rendelőiben,
  • az Önkormányzat ügyfélszolgálati irodáján,
  • az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény házaiban,
  • a Békásmegyeri Piac bejáratánál

Szavazatuk arról fog dönteni, mely projektekben indulhat el a munka, úgyhogy böngésszenek, tervezzenek és ugyanolyan lelkesen, mint a javaslattételnél: szavazzanak!