Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közösségi tervezéssel újul meg a római-parti zöldfelület

2019. augusztus 9., 11:35

A FŐKERT Nonprofit Zrt. a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából közösségi tervezés keretében kívánja javítani a Római-part Aelia Sabina köztől Őrtorony utcáig tartó partszakasz zöldfelületeinek minőségét. Az érintett terület az utolsó természetes fővárosi partok egyike, ezért az elképzelt fejlesztések a természeti értékek és hangulat megőrzése mellett a lakossági igényeket is ki fogják szolgálni.

Az augusztus folyamán lezajló közösségi tervezés célja, hogy minél közelebb kerüljenek egymáshoz a különböző elvárásokkal rendelkező használók, illetve, hogy kialakításra kerüljön az az egészséges egyensúly, melyben mindenki megtalálja a számára fontos és elvárt zöldfelületi funkciót, s mely tájépítészeti, zöldterület-fenntartói szemmel is elfogadható, úgy, hogy az elkészült munka tényleg a helyiek hasznát szolgálja.

A közösségi tervezés három fő folyamatból áll össze:

  • online adatgyűjtés kérdőív segítségével, mely elérhető a FŐKERT weboldalán. (www.fokert.hu/romai)
  • személyes adatgyűjtés a helyszínen (augusztus 15-16-17-én, 16:00-20:00 között a Két Rombusz előtti zöldterületen)
  • workshop a Római-parton augusztus 23-án 16:00-20:00 között, valamint 24-én 10:00-13:30 között a Külker Evezős Klubban.

A közösségi tervezésről részletes információk, a tervezésben résztvevő akcióterületek listája, valamint az online kérdőív a FŐKERT Nonprofit Zrt. honlapján található meg. (www.fokert.hu/romai)