Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közösségi torna: áprilistól öt helyszínen, több időpontban

2017. március 17., 13:41

Az Óbudai Sport Kft. április elejétől minden hétköznap, összesen hét alkalommal rendez ingyenes közösségi tornát. Bővült a kínálat: három edzésforma, reggeli és késő délutáni időpontok várják az érdeklődőket.

Mozgásprogramok a hét öt napján, hétfőtől péntekig már öt helyszínen, három választható mozgásformával várnak minden mozogni vágyót. A tavalyi programok sikerére építve új edzésmódokat is kínál az idei naptár, a gimnasztikus torna mellett a megjelent a kínálatban a meditatív chi kung, illetve a gyorsabb mozgást kínáló core training is. A foglalkozások 45 percesek, minden korosztály számára kínálnak ingyenes szakember által vezetett, ingyenes mozgási lehetőséget. 

 A mozogni vágyók a kerület különböző pontjain, belső Óbudától Békásmegyerig tehetnek az egészséges életmód irányában egy – egy lépést a reggeli és késő délutáni időpontokban egyaránt. 

Tartsanak velünk az alábbi helyszíneken:

    • Pethe Ferenc tér: 3K Művelődési Ház előtti területen
    • Csobánka tér: Békásmegyeri Közösségi Ház mellett a zöld területen
    • Flórián tér: az antik oszlopsornál
    • Római tér: a domb mögötti zöld területen
    • Hatvany Idősek Klubja mellett a zöld területen

Az alábbi időpontokban:

A mozgásfajtákról részletesebben:

Chi kung
Kínaiak milliói lazítanak minden nap ezekkel a lágy nyújtásokkal és forgatásokkal, amelyek serkentik a vér és a Chi, vagyis a belső energia keringését, valamint erősítik a belső szerveket. Szerves része az ízületek és ínszalagok nyújtása.Egyes betegségek, sérülések utókezeléseként meggyorsíthatjuk a gyógyulást, illetve bizonyos visszafordíthatatlan időskori betegségek esetén lassítja a leépülést, vagy szinten tartja a beteg állapotát. Ezen testmozgások a légzés kontrollálásával és a tudat koncentrálásával segítenek egy jóleső lelki nyugalmat előidézni. Rendszeres gyakorlásával tökéletes harmóniát teremthet a gyakorló saját testével, lelkével, szellemével. Ennek köszönhetően egy életerősebb, egészségesebb és spirituálisan teljesebb életet élhet, kortól, nemtől függetlenül.

Sifu Liszka László a Lor-Han és 8 Brokáttekercs Chi kung Hong-Kong-i változatával (Melyet Lee Kam Wing Nagymestertől tanult), tudja megismertetni és átmozgatni reggelente az érdeklődőket.

Gimnasztikus torna
A mozgás ilyen formája jó fizikai erőnlétet, a szív, a tüdő és a keringési rendszer, tartós teljesítőképességének fejlesztését, az egészséges életmódot és az esztétikus külsőt helyezi előtérbe. Nagy szerepet kap benne az aktív, sportos időtöltés. Az érdeklődőket Kozma Zsuzsanna fitnesz edző várja.

Fitness, core training
Dinamikusabb mozgásforma, amely nyújtótechnikákkal a test mélyizomzatát is fejleszti. A hangsúly a test középpontjára fekteti a hangsúlyt, a legfontosabb, az ágyék-kismedence és csípő egységének és a gerincoszlop együttes területének összessége. Javítja az állóképességet, kiemelten hasznos az ülőmunkát végzőknek, miután a számítógép előtt végzett munka nagyon megterheli az egész törzsizomzatot. Segít a görnyedt testtartás kiküszöbölésében. Az érdeklődőket Sinkó Andrea szakedző, okleveles aerobik edző és csapata várja.

A rendszeresen végzett gyakorlatokkal javítható az állóképesség, izomerő és koordinációs készség.

Szeretettel várunk minden korosztályt; időseket, fiatalokat, középkorúakat, gyermekekkel együtt érkező családokat. Minden mozgásforma gyakorlatsorai könnyen elsajátíthatóak, csatlakozni bármikor lehetséges!