Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Lakossági fórum augusztus 4-én – Merre tartson Óbuda-Békásmegyer településfejlesztése?

2020. július 31., 11:26

Készül Óbuda-Békásmegyer új településfejlesztési stratégiája. Augusztus 4-i lakossági fórumunkra várjuk mindazokat, akik szívesen bekapcsolódnak a közös gondolkodásba, tervezésbe.

A harmadik kerületi önkormányzat, mivel elkötelezett a valódi önkormányzatiság mellett, új Településfejlesztési Koncepcióját és Integrált Településfejlesztési Stratégiáját az óbuda-békásemgyeriek bevonásával készíti el.

A stratégia megalkotásának első lépéseként a Magyar Urbanisztikai Társaság – a stratégia szakmai kidolgozói – egy általános kérdőívet készítettek. A munkatársak még augusztus 10-ig várják a kerület lakóinak véleményét!

A többi között arról kérdezzük az óbudaikat és a békásmegyerieket, honnan értesülnek a helyi és a kerületet érintő hírekről, és arról, milyen irányba fejlesszük kommunikációs csatornáinkat, például az online felületekről vagy a hagyományos, nyomtatott médiumokból tájékozódnak-e szívesebben. De arra is kíváncsiak vagyunk, mely meglévő civil szervezet munkája iránt érdeklődnek, illetve, mely helyi ügyek alakításában vennének részt maguk is.

A tervezés előkészítésének következő lépéseként pedig

lakossági fórumot tartunk

az Óbudai Kulturális Központban

(1032 Budapest, San Marco utca 81.)

augusztus 4-én (kedden) 18 órakor.