Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Leégett egy faház, az önkormányzat azonnal segít

2017. július 7., 12:54

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a teljesen leégett faház két lakóinak ideiglenes szállást, rendkívüli segélyt, a hétvégére ellátást és ruhákat biztosít.

Teljesen leégett egy faház ma hajnalban a III. kerületi Taliga közben. A bejelentés hajnali 5 óra körül érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz a tűzoltóktól. A házban élő 75 és 32 éves férfiak kimenekültek a lángoló házból, a mentőket a tűzoltók értesítették, akik a két férfit megfigyelésre korházba szállítottak füstmérgezés gyanújával. A tűzoltók a lángokat megfékezték, sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz a szomszédos lakóházra is átterjedjen.

Az oltás közben érkezett a helyszínre a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának vezetője, aki még a hajnali órákban a kórházban meglátogatta a károsultakat, tájékozódott az állapotukról, és felajánlotta az önkormányzat teljes körű segítségét.

Mivel a faház teljesen megsemmisült a lángokban, a lakóknak mindenük odaveszett, ezért az önkormányzat részükre hat hónapra ideiglenesen lakhatást biztosít. Az ilyen esetekre folyamatosan tart fenn lakásokat az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. A károsultak – amennyiben délután kiengedik őket a kórházból – már a bútorozott lakásba mehetnek, ahol az Óbudai Családi Tanácsadó által összeállított ruhacsomag, valamint az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény által mára, illetve a hétvégére biztosított meleg étel várja őket. A Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztálya rendkívüli segélyt biztosít a részükre.