Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Lélekmozgató nap Óbuda-Békásmegyeren

2020. február 22., 13:01

Kerekesszékes karate bemutatóval és az Óbudai Györdülő Tánccsoport előadásával ünnepeltük a Magyar Parasport Napját a III. kerületben. Célunk volt, hogy önkormányzati, civil és vállalati összefogással minél több emberhez vigyük el az üzenetet: a sportolni mindenkinek egyformán joga van.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság felhívásához, hogy figyelemfelkeltő, érzékenyítő programokkal ünnepeljen február 22-én, a Magyar Parasport Napján. Az Óbudai Auchanban, az áruházzal közös szervezésben szombaton délelőtt kerekesszékes karate bemutatót tartott a Kowax SE és fellépett Óbudai Gördülő Tánccsoport.

A rendezvény fővédnöke dr. Kiss László polgármester köszöntőjében elmondta: A fogyatékkal élő emberek valójában nem különböznek az ép emberektől, és ezért nem szabadna az általuk elérhető lehetőségeknek és javakanak sem másnak lenni, mint amit a többiek elérnek. A világban lévő láthatatlan falakat le kell dönteni. Minden alkalmat meg kell tehát ragadni arra, hogy minél szélesebb rétegekhez elérjen az a gondolat, hogy a fogyatékkal élő emberek teljes értékű tagjai a társadalomnak. Hogy a sport általános emberi jog, amelyet mindenki számára elérhetővé kell tenni.

Nagyszeghi András, az Auchan óbudai áruházának igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: már 10 éve a vállalat humánpolitikájának alapját képzi a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása. Amikor az Auchannál a speciális igényű munkavállalók alkalmazásáról beszélünk, nem jótékonykodásra gondolunk, hanem arra, hogy minél szélesebb körben biztosítani tudjuk a lehetőséget egy értékteremtő munkához, amely a boldogulás és a teljes élet alapja lehet.