Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Lezárták a Szent Margit Kórház sebészeti osztályát

2020. október 29., 15:16

Koronavírus-fertőzés miatt kellett lezárni a Szent Margit Kórház sebészeti osztályát. Több orvos, nővér és beteg is érintett a fertőzésben. Dr. Kiss László polgármestert a kórház igazgatója, dr. Szentes Tamás tájékoztatta.

Lezárták a Szent Margit Kórház sebészeti osztályát koronavírus-fertőzés miatt. Dr. Szentes Tamás igazgató dr. Kiss László polgármestert arról tájékoztatta, hogy minden szükséges intézkedést a lehető legnagyobb körültekintéssel, a vonatkozó szakmai előírások szerint végeznek.
A kórház a hatóságokat értesítette, a járvány kivizsgálását és kezelését a járványügyi protokoll szerint végzik. A sebészeti ellátásra szoruló betegek elhelyezéséről a Központi Ágynyilvántartó rendelkezik.
Több dolgozó és beteg járványügyi intézkedés hatálya alá került, az intézmény az elfogadott szakmai előírások alapján kezeli a helyzetet.
Az önkormányzat a vírushelyzetben számos korlátozó intézkedést tett a kerület lakosainak biztonsága érdekében. Kérjük, hogy ezeket a szabályokat mindenki fegyelmezetten tartsa be.
Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk közösségünkre!