Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Lezárult a jelentkezés a tavaszi, csoportos faültetési alkalmakra

2019. február 26., 07:43

A 2019-es év első közösségi fatelepítésére 62 egyéni jelentkező mellett két iskolai osztály is regisztrált. A kerület új fáinak elültetésére néhány hét múlva, márciusban kerül sor Békásmegyeren és Kaszásdűlőn.

A 2018. évi őszi program után 2019. tavaszán is meghirdette Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a közösségi fatelepítési programot, melynek keretén belül lehetőség volt az egyéni favásárlás és telepítés mellett csoportos ültetési alkalmakra is jelentkezni. A kijelölt időpontokra összesen 62 egyéni jelentkezés történt, valamint két iskolai osztály is jelezte részvételi szándékát. A közösségi programok során 25 darab fa kerül elültetésre, előre meghatározott helyekre. A jelentkezőket a helyszíneken előkészített ültetőgödrök várják, a szakemberek az ültetéshez minden szerszámot és szükséges védőeszközt biztosítanak. A résztvevők a fizikai munkában való segítségnyújtáson túl hasznos információkkal gazdagodnak a városi fák típusairól, az életben maradásukhoz szükséges körülményekről, a városi faültetés lehetőségeiről és korlátairól.

Aki lemaradt a tavaszi akcióról, de szeretne aktívan részt venni Óbuda-Békásmegyer zöldebbé tételében, annak legközelebb nyár végén lesz lehetősége a regisztrációra, hiszen faültetésre vagy a kora tavaszi, vagy az őszi, hidegebb időjárás a legalkalmasabb. Július- augusztus végén már kihirdetésre kerülnek az újabb csoportos faültetési alkalmak és elérhetővé válnak az egyéni, illetve a csoportos jelentkezések.

A közösségi fatelepítési programról minden információ megtalálható a fa.obuda.hu oldalon.