Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Lezárult a Közösségi Költségvetés 2021 javaslattételi szakasza – Elkezdtük az ötletek feldolgozását

2021. március 17., 17:29

A Közösségi Költségvetés 2021 kampány javaslattételi szakasza március 15-én zárult, ezzel véget ért az online javaslattétel lehetősége, és kiürítettük a szavazóládákat is. Mindenkinek nagyon köszönjük, aki javaslatával segítette a munkánkat, és hozzájárult, hogy Óbuda-Békásmegyer szebb, élhetőbb, otthonosabb legyen.

Az április 1-jén induló szavazási időszakig azonban még nagyon sok teendője van az ötleteket feldolgozó szakembereknek. Szavazásra ugyanis azok a fejlesztési javaslatok kerülnek, amelyek megvalósítása Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat hatáskörébe tartozik, és amelyek értéke 2 millió forint és 7,5 millió forint között van.

A szavazásra kijelölt javaslatokat az előszűrés után szakemberek bírálják el.

A beérkezett ötletek nagy része online érkezett, összesen 1031 darab. Sajnos idén a szavazóládák a pandémia miatt csak korlátozott számban voltak elérhetőek, ennek dacára 456 javaslatot papíron adtak le a kerületiek. Több esetben is volt arra példa, hogy egy-egy fejlesztésre sok azonos javaslat érkezett, ezeknél tetten érhető volt, hogy közösségek ajánlottak, ez is jól mutatja a részvételiség összehozó és összetartó erejét.

A teljes javaslattételi listát hamarosan közzétesszük.

Szavazni április 1. és április 20. között lehet majd, a részletekért figyeljék honlapunkat és Facebook-oldalunkat, illetve tájékozódjanak az Óbuda újságból.

Köszönjük javaslataikat, bízunk abban, hogy a hamarosan induló szavazási körben legalább ilyen lelkesen részt vesznek majd.

A mi otthonunk, a mi döntésünk.