Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Lezárult a „Mi is itt vagyunk!” óvodai rajzpályázat

2017. október 21., 08:00

A pályázaton résztvevők feladata az volt, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a tanintézmények környékén való óvatosabb közlekedésre.

A gyermekek biztonságának érdekében figyelmeztető táblákat készül kihelyezni Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete és a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság. A táblák megalkotásához egy rajzverseny keretében a gyerekek segítségét kérték.

Több mint 100 pályamű közül került kiválasztásra az a két nyertes rajz, amelynek alapján a felügyelet munkatársai elkészítik az óvodai intézmények környékén felállításra kerülő fél tucat táblát. A hatóságok arra számítanak, ezzel is sikerül elérni, hogy a gépjárművezetők fokozottabban figyeljenek, lassítsanak az adott területek környékén, ezáltal csökkenjen a közlekedési veszélyhelyzetek száma. A helyszínek között, első helyen a bécsi úti Kastélyóvoda szerepel, mivel a felmérések és bejelentések alapján a figyelemfelhívó tábla kihelyezése itt a legindokoltabb.

A pályázat eredménye:

  1. helyezett: Villányi Grace és Kapi Regina (Cseresznyevirág Művészeti Óvoda, Nyuszi csoport)
  2. helyezett: Németh Vanda (Meseerdő Óvoda, Szivárvány tagóvodája, Kék csoport)
  3. helyezett: Szabó-Patras Natália (Ágoston Óvoda,Katica csoport)
    Tatár Szofi (Gyermeksziget Montessori Óvoda, Csillag csoport)
    Frey Sára (Mókus Óvoda, Katica csoport)

Az első helyezettek állatkerti belépőt, a második helyezett játszóházi belépőt nyert az óvodai csoportja számára. A győztesek csoportjai rendőrségi kisbusszal utazhatnak az események helyszínére. A harmadik helyezettek óvónői egyenként 10.000 Ft-os játékcsomagot állíthatnak össze a nyertesek csoportjának.