Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Lezárult a Tiszta, virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer pályázat, köszönjük a fotókat a gyönyörű kertekről

2021. július 8., 08:44

Sikerrel zárult a Tiszta, virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer pályázat első szakasza. A beérkezett fotókból jól látni, hogy a kerületben élőknek milyen fontos a környezetük szépítése, gondozása, tisztán tartása. A zsűri megkezdte a pályamunkák értékelését, eredményhirdetés a hónap végén várható.

Idén is tökéletesen karbantartott, fantáziadúsan kialakított, gyönyörű kiskertekről kaptunk fotókat, a zsűrinek nem lesz könnyű dolga a döntés meghozatalakor. A pályázat sikerességét mutatja, hogy idén a tavalyi pályázatoknak csaknem a duplája, 18 magánszemély és társasházi közösség jelentkezett a kiírásra.

Az önkormányzat célja a pályázat kiírásával kettős volt. Egyrészt azoknak a magánszemélyeknek, közösségeknek az elismerése és támogatása, akik/amelyek fáradságot, munkát, erőforrást nem kímélve szépítik a közösségi tereket, másrészt pedig az átfogó és folyamatos szemléletformálás, amelynek eredményeképpen remélhetőleg minél többen érzik át, hogy a közös területeinkért éppen olyan felelősséggel tartozunk, mint a sajátjainkért. Ahogy az egyik pályázó fogalmazta meg a gondozott virágoskertje mellé helyezett táblán: “Ne tépd le, mindenki örömére gondozzuk.”

A háromtagú zsűri elkezdte a pályázatok elbírálását, ezért személyesen látogatták végig a virágoskerteket. dr. Kerényi-Nagy Viktor, Óbuda-Békásmegyer főkertésze, aki a beültetett virágok minőségét és esztétikai együtthatását, valamint a kertépítő elemek használatát és a kreativitást értékeli, Kléner Katalin koordinációs menedzser és Krupa-Pálfi Anikó, a klíma- és környezetvédelemért felelős alpolgármesteri iroda munkatársa pedig a környezet gondozottságát, tisztaságát vizsgálják meg.

Eredményhirdetés július végén várható, a hivatalos díjátadóra pedig szeptember elején kerül sor.

Addig is egy kis kedvcsináló az idei pályázatok példásan gondozott, esztétikus, gyönyörűen kialakított kertjeiből: