Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ma van a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem napja

2017. június 26., 13:55

Az ENSZ határozata alapján 1988-óta június 26-a a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a droghasználat veszélyeire.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala minden évre megfogalmazza a nap témáját, melynek az idei jelmondata:

Figyeljünk Rájuk – Figyeljünk a gyermekekre és fiatalokra, mert ez az első lépés ahhoz, hogy segítsük őket egészségben és biztonságban felnőni.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Kábítószer-ellenes Világnapi rendezvényeivel kapcsolódik Magyarország Kormányának kezdeményezéséhez, hangsúlyozva a felnövekvő generációk védelmének fontosságát, a közösségekben rejlő erőforrásokat, az esélyteremést és a helyi szintű összefogások jelentőségét:

2017. 06. 26-án 17 órától az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pontban: Életrevalók című film vetítése, beszélgetés kiscsoportokban a résztvevőkkel (a kerületben működő Kék Pont Drogambulancia és a Félkör Alapítvány szakembereinek közreműködésével).

2017. 06. 27-én Óbuda-Békásmegyer Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) és Óbuda-Békásmegyer Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer közös fórumára kerül sor, ahol „Fesztiválok, fiatalok, veszélyek” címmel Trenkáné Csom Henrietta címzetes rendőr alezredes, a BRFK III. Kerületi Kapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadójának előadását az Önkormányzat kábítószerügyi kutatásában kiemelkedő tevékenységet végző személyek jutalmazása követi.

A programok a kerületi KEF szervezésében, az EMMI támogatásával valósulnak meg.

http://www.un.org/en/events/drugabuseday/