Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Magyar Örökség díjas az Óbudai Danubia Zenekar

2018. július 5., 16:58

Átadták a Magyar Örökség Díjakat a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében. Az elismeréssel ezúttal is hét kiemelkedő személyiség és intézmény tevékenységét díjazták, köztük az Óbudai Danubia Zenekart.

Az ünnepségen Magyar Örökség Díjban részesült a Cédrus Táncegyüttes hagyományőrző tevékenysége, Herczegh Géza nemzetközi hírű, széleskörű jogtudósi munkássága, Aknay János festőművészete, Ulman István nemzetfaragó és a Gömöri Kézművesek Társulása példája, Ágh István írói munkássága, a több mint 400 éves Egyetemi Könyvtár és az Óbudai Danubia Zenekar kultúrmissziója.

A díjat a zenekar ügyvezetője Ács Péter és Hámori Máté művészeti vezető és karmester, valamint a fenntartó Óbuda Békásmegyer Önkormányzata nevében Bús Balázs polgármester vette át.

A Magyar Örökség Díjat negyedévente adják olyan magyar személyeknek, intézményeknek és csoportoknak, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport és tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a magyarság „Láthatatlan Szellemi Múzeumát”. Évente négy alkalommal, esetenként hét-hét díjat osztanak ki.