Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ma is közel 100 család kapott meleg ételt

2016. október 24., 14:43

Bús Balázs polgármester személyesen adta át október 24-én az 1000. családi kártyát, amivel a rászoruló családok juthatnak meleg ételhez minden hétköznap.

A III. kerületi önkormányzat 6 éve kötött megállapodást a Magyarországi Krisna-tudatú hívőkkel, mely szerint a kerületi családokat segítve meleg ételt osztanak az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal közösen.

_sba_0352-net_szerk

A program keretében naponta 600 adag meleg ebéd, pékáru, gyümölcs és joghurt kerül kiosztása immáron 2 helyszínen a kerületben, a hét minden munkanapján.

Az igény bevevők 80%-a anyagi nehézségek és a munkanélküliség miatt kér támogatást, ha az étkezésük megoldódik, akkor az így ezáltal megtakarított pénzösszegből képesek tartozásaikat törleszteni, rezsiköltségeiket, egyéb kiadásaikat fedezni. A szolgáltatás preventív jellegű, a lakhatás elvesztésének megelőzését célzó ellátási forma.

A szolgáltatást kizárólag a szociális intézmény ügyfélkörébe tartozók vehetik igénybe. Október 24-én a szokásos napi ételosztáson a békásmegyeri Táncsics utcában közel 100 család jutott ízletes ebédhez, melynek során Bús Balázs polgármester átadta az 1000. családnak a jogosultságot igazoló kártyát.

_sba_0300-net

Az Óbudai Családsegítő ügyfélkörének évente 2 alkalommal rendeznek a Krisna-tudatú hívők civil szervezetekkel összefogva nagyszabású melegétel- és tartósélelmiszer-osztást. Gyereknapon és karácsonykor a felajánlott adományokkal kiegészítve közel 800 adag étel jut a rászorulóknak.

Az eseményről kisfilm is készült: