Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Már használhatók az új típusú szelektív üveggyűjtő konténerek

2020. szeptember 11., 11:18

A Pók utcai lakótelepen, a Pók utca 1. szám elé kihelyezték az első, új típusú szelektív üveggyűjtő konténert. Kerületszerte több ilyen szelektív gyűjtőt helyez ki folyamatosan az önkormányzat.

Az új típusú üveggyűjtő pontok visszahelyezése során az önkormányzat rendkívül körültekintően jár el, hiszen felboríthatatlan kivitelezésű, csak üvegek elhelyezésére alkalmas konténereket helyez el olyan helyszíneken, ahol az üveghulladék szelektív gyűjtése nem zavarja a lakókat, ugyanakkor jól megközelíthető, esetlegesen pedig akár térfigyelő kamerával is felszerelt a terület.

Az új konténereket egy alacsony keret védi az esetleges feldőléstől, emellett a lakók nyugodt pihenése érdekében éjszaka és vasárnap az üveggyűjtők használata nem megengedett, melyre egy tábla is figyelmeztet.

Fontos, hogy az üveggyűjtő mellett tilos minden egyéb szemét lerakása. Kérjük, figyeljenek erre, szükség esetén pedig figyelmeztessék lakótársaikat is!

Abban az esetben, ha a lakókat mégis zavarná a környékükön lévő üveggyűjtő pont, az önkormányzat intézkedik annak áthelyezéséről.

A következő helyszíneken találhatók még üveggyűjtő pontok:

  • Erdőalja út 136. szám előtt
  • Kiscelli utca – Szőlő utca kereszteződésénél, a CBA mögött
  • Gyógyszergyár utca – Fehérítő utca sarkán
  • Laktanya utca – Hídfő utca sarkán (a kerékpár üzlettel szemben)
  • Szőlő u. 76-80 . számú házzal szemben
  • Serfőző utca -Tanuló utca kereszteződésénél.