Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Már használják az új diagnosztikai eszközöket a Szent Margit Rendelőintézetben

2021. december 15., 12:20

Az Egészséges Budapest Program keretében a Szent Margit Rendelőintézet telephelyeire az ősz folyamán több ütemben érkeztek új orvostechnológiai és diagnosztikai eszközök összesen 159 millió forint értékben. Az új eszközöket tegnap délután dr. Kiss László polgármester is megtekintette.

Az Egészséges Budapest Program célja a járóbeteg-szakellátás fejlesztése, ezen belül is az orvostechnológiai, diagnosztikai, gyógyászati eszközpark fejlesztése, az informatikai és betegirányítási rendszerek fejlesztése, valamint a szakrendelők fejlesztése. A támogatásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezeli.

A Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőben az orvostechnikai fejlesztések kiemelt területei a fül-orr-gégészet, az urológia, a szemészet, a radiológia, a gasztroenterológia, a fizikoterápia, a sebészet és az egynapos műtő. Az új eszközök révén olyan diagnosztikus és terápiás beavatkozások is elérhetővé válnak a rendelőintézetben, amelyeket a kerületi lakosok jelenleg csak Óbuda-Békásmegyeren kívül tudnak igénybe venni.

2020-ban bruttó 80 millió forint értékben érkeztek diagnosztikai, műtéti és orvostechnológiai eszközök a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőbe, míg 2021 utolsó hónapjaiban közel 159 millió forint értékben.

Az eszközök több ütemben érkeztek meg a rendelésekre. 2021. október 21-én:

  • a szem még tökéletesebb vizsgálatát segítő optikai tomográfot kapott a szemészet,
  • a szívbetegségek vizsgálatát segítő echokardiográffal bővült a kardiológia,
  • új sebészeti motort kapott a sebészet,
  • a fogászatra egy rendkívül korszerű, új fogászati kezelőegység érkezett,
  • a bőrgyógyászat pedig a bőrfiatalítást és sebészeti beavatkozásokat segítő frakcionált CO2-lézerrel
     gazdagodott.

Novemberben további orvostechnológiai és diagnosztikai eszközök érkeztek a szakrendelésekre:

  • érkezett hat darab nagy, két darab asztali és három darab kazettás gőzsterilizáló, amely több rendelésen is segíti majd a munkát,
  • krioterápiás készülék, lökéshullám-terápiás készülék és mágnesterápiás készülék a fizikoterápiára,
  • valamint a korábbi, idejétmúlt galvánfürdő helyett egy új, négyrekeszes modern készülék állt működésbe szintén a fizikoterápián.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere tegnap délután megtekintette az új szívultrahangot (echokardiográfot), az új fogászati kezelőegységet, a mágnesterápiás ágyat, a galvánfürdőt és a terápiás szoftlézert. A polgármester örömmel látta, hogy az új diagnosztikai eszközök beüzemelése megtörtént, amivel Óbuda-Békásmegyer egészségügyi ellátásának minősége jelentősen javult.

Mint elmondta, az átlagos szakrendelésekhez képest jóval színvonalasabb, fejlettebb diagnosztizálást és egészségügyi kezelést tesznek lehetővé az új eszközök.

Köszönjük a Szent Margit Rendelőintézet munkatársainak a kerületieknek nyújtott magas színvonalú egészségügyi ellátást.

Dr. Kiss László megtekinti az új diagnosztikai eszközt

Új orvostechnikai eszköz

Dr. Kiss László a Szent Margit Rendelőben