Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Már lehet jelentkezni a TRAMBULIN Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíjra

2021. április 13., 18:40

Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése ösztöndíjprogramot hirdet a Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködési megállapodást kötött, állami fenntartású középfokú köznevelési és szakképző intézményekbe járó tanulók számára.

A TRAMBULIN Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj célja a budapesti fiatalok tanulmányi előmenetelének támogatása, pályaválasztásuk megkönnyítése. A kiválasztáskor előnyt élveznek a halmozottan hátrányos helyzetű és hátrányos helyzetű diákok.

A 10., 11., illetve utolsó évfolyamos pályázóknak legalább 3,7-es tanulmányi átlagot kell teljesíteniük. A pályázati feltételek között szerepel, hogy a tanuló családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nagysága a nyugdíjminimum ötszörösét, azaz 142.500  forintot nem haladhatja meg. A pályázat elbírálásánál továbbá plusz pontot kapnak azon tanulók, akik tanulmányi versenyeken helyezést értek el vagy az iskolai élet aktív résztvevői.

Budapest Főváros Önkormányzata a jelentkező oktatási intézmények közül az  első 100 intézménnyel köt együttműködési megállapodást.

A budapesti oktatási intézmények a programban való részvételi szándékukat 2021. április 21-ig a trambulin.csatlakozas@budapest.hu e-mail-címre küldött elektronikus levélben jelezhetik.