Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Már működnek az új térfigyelő kamerák a Rómain és a Kossuth üdülőparton

2020. augusztus 1., 11:09

A III. kerületi önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a Római-part és a Kossuth Lajos üdülőpart biztonságáról gondoskodni. Ehhez járul most hozzá térfigyelő kamerák üzembe helyezésével. Autósok figyelem! A tilosba behajtókról felvétel készül!

A Római és a Kossuth Lajos Üdülőpart kedves kirándulóhelye a kerületi és a budapesti családoknak egyaránt, hiszen a vízparton sétálva élvezhetjük itt a természet közelségét.

Így az sem meglepő, hogy mindkét parton igen jelentős a gyalogosforgalom. Tehát fontos feladat hatékonyabban ellenőrizni, illetve megakadályozni az autókkal való behajtást. Ennek érdekében Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet új térfigyelő kamerákat telepített a környékre.

A felvételeket a Térfigyelő Központban operátori szolgálatot ellátó közterület-felügyelők és rendőrök ellenőrzik. A központ a beérkező adatokat a törvényi előírásokban meghatározottak szerint rögzíti és általános esetben harminc napig tárolja.

A kihelyezett kamerákkal a cél a jogsértések megelőzése továbbá az, hogy a Duna-partra látogatók maximális biztonságban érezhessék magukat.