Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Március elsejétől újraindult a zöldhulladék-begyűjtés

2021. március 3., 16:55

Az FKF Nonprofit Zrt. megkezdte Budapest zöldövezeti kerületeiben a zöldhulladék járatszerű begyűjtését. Az FKF-logós zsákban kihelyezett zöldhulladékot hetente egyszer, kerületünkben hétfőnként szállítja el a társaság.

A begyűjtött zöldhulladékból a komposztálás során minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért az FKF kéri a lakosokat, hogy a környezet megóvását azzal is segítsék, hogy igénybe veszik a szolgáltatást, és nem az egyéb hulladékok közé helyezik a kerti hulladékot.

A zöldhulladék szelektív gyűjtése lényegesen egyszerűbb, mint az egyéb hulladékoké, de kérjük, tartsák szem előtt az alábbiakat:

  • Az elszállításra szánt zöldhulladék (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezhető ki az ingatlan elé.
  • A zsákokon kívül az FKF elszállítja a maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb vagy nem kötegelt ágakat nem szállítják el.
  • A társaság kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítja el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem áll módjában begyűjteni.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért azt javasolják, hogy azokat mielőbb használják fel.
  • Fontos, hogy a környezet védelme érdekében a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben munkatársaik a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb, nem oda való anyagot találnak, a kihelyezett zsákot nem szállítják el.
  • Az FKF kéri, hogy a zöldhulladékot a hétfői napokon legkésőbb reggel 5 óráig helyezzék ki az ingatlan elé jól látható, az FKF járműveivel megközelíthető helyre.

A zöldhulladékos zsákok megvásárolhatók az FKF 1027 Budapest, Fő u. 47.  szám alatt található Budai Ügyfélszolgálati Központjában, a III. kerület Testvérhegyi út 10./a címen lévő lakosságihulladék-udvarban, valamint az értékesítő partnereknél (többek között: Auchan, OBI, Praktiker, Bauhaus, SPAR, MOL-töltőállomások, Oázis kertészet).

A 100 literes gyűjtőzsák ára 235 Ft.

Köszönjük, hogy Önök is vigyáznak kerületünk tisztaságára, és igénybe veszik az FKF Zrt. zöldhulladék-begyűjtési szolgáltatását.