Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Mától a Katasztrófavédelemé a terepjáró

2016. március 23., 12:00

Puskás Péter alpolgármester a III. kerületi katasztrófavédelem állományának és vezetőinek jelenlétében adta át az önkormányzat tulajdonában álló járművet

katasztrófavédelem terepjáró 1Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, Fővárosi Katasztrófavédelem, igazgatója vehette át a Toyota Hilux 300 típusú terepjáró kulcsait Puskás Péter alpolgármestertől az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség udvarán. Varga Ferenc a kulcsokat Veres Péternek, a Vihar utcai kirendeltség kirendeltség-vezetőjének továbbította.

A III. kerületi önkormányzat Közbiztonsági Irodája még 2010-ben vásárolta meg a Toyota Hilux 300 típusú platós terepjárót, mely eddig döntően polgári védelmi célokat szolgált. Az önkormányzat jó hasznát vette pl. az árvízi védekezéskor, de bevetették az ajkai vörösiszap ömlés kárelhárításakor, a befogadóhely működtetésé során, illetve a pásztói víztározó veszélyhelyzetekor a kitelepítés logisztikai lebonyolításakor. A vonóhoroggal szerelt, 144 lóerős, kapcsolható összkerék meghajtású járművet megvásárlása után sárga figyelmeztető fényjelzéssel, illetve az önkormányzat hivatalos arculati elemeivel és címerével látták el.

A terepjáró a mai nappal az Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség használatába került át, ami azt jelenti, hogy az üzembentartó a katasztrófavédelem lesz, miközben a tulajdonos nem változik. A gépkocsi megjelenése megváltozott. A sárga helyett kék megkülönböztető jelzőberendezéssel szerelték fel, és az átmatricázásra is sor került.

Az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség magában foglalja az I., II., III. és XII. kerület egész területét is, így tehát a jármű elsősorban ezen a területen teljesít majd szolgálatot, elméletileg azonban az ország bármelyik pontjára vezényelhetik.