Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Mától mobil vécék várják a Római-part látogatóit

2021. március 29., 14:04

A jó idő beköszöntével egyre többen látogatnak ki a Római-partra sétálni, futni, kerékpározni, kutyát sétáltatni. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat anyagi támogatásával a Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért négy darab mobil vécét helyezett ki a partra, amelyet rendszeresen fertőtlenítenek, takarítanak majd.

A két-két darab mobil vécé a Római-part északi és déli bejáratánál található: a Kadosa utcánál, illetve a Kalászi utcánál. Mindegyik illemhely kézmosóval felszerelt, és rendszeresen takarítják, fertőtlenítik majd őket.

A pink és lime színű mobil vécék megtalálásában irányítótáblák is segítik a környéken kirándulókat, sportolókat.

Béres András, Óbuda-Békásmegyer Római-partért felelős alpolgármestere elmondta: “Már az ókori rómaiak is fontosnak tartották, hogy a járókelők kulturált formában könnyíthessenek magukon, és még időszámításunk előtt utcai nyilvános vécéket hoztak létre. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is fontosnak tartja ennek a szép, antik hagyománynak a továbbvitelét, különösen a Római-parton. Ezért nagy öröm számomra, hogy ma két helyen összesen négy vadonatúj mobil vécé került a partra.

Idén a korlátozások miatt várhatóan még többen választanak szabadtéri programot, és mennek ki a Rómaira. A koronoavírus-járvány idején különösen fontos, hogy legyenek mindenki számára elérhető, nyilvános illemhelyek a Rómain” – fűzte hozzá Béres András.