Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Mátyás király műveltségi vetélkedő: 112 óbudai nyugdíjas mérte össze tudását

2018. november 15., 11:36

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény évente két alkalommal műveltségi vetélkedőt rendez a nyugdíjas klubok tagjai számára. Az őszi megmérettetés témájául a Mátyás király emlékévre való tekintettel jeles királyunk életét és korát választották.

„Míg magyar ember él e földön, addig nevedhez mindig hozzá fogja tenni: Mátyás, az igazságos.”

A több hónapos felkészülési idő alatt a Derűs Alkony Gondozóházban és az intézmény 10 idősek klubjában több mint 100 nyugdíjas ember készült fel a megmérettetésre. Többféle forrásanyagot dolgoztak fel, előadásokat hallgattak meg és ellátogattak a Visegrádi Mátyás Király Múzeumba is.

Az esemény díszvendége Dr. Diószegi György művelődéskutató volt, akinek Mátyás király iránti elköteleződése és lelkesedése lenyűgözte a versenyzőket.
2018. november 6-án 112 óbudai nyugdíjas az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény központi dísztermében, izgatottan várta az első forduló 30 kérdését tartalmazó lezárt borítékok felbontását.

A 25 benevezett csapatból öt egyező pontszámot ért el, így tovább jutottak a második fordulóba, ahol a helyezési sorrendet a versenyzők magas szintű felkészültsége miatt már csak az időeredmény tudta eldönteni. Az önkormányzat részéről Kelemen Viktória alpolgármester asszony köszöntötte a versenyzőket, és a díjakat a zsűri tagjaival közösen adta át a büszke helyezetteknek.

I. helyezést ért el: Meggyfa II. csapat
II. helyezést ért el: Meggyfa I. csapat
III. helyezést ért el: Kiskorona I. csapat

Gratulálunk a lelkes résztvevőknek és a nyerteseknek!