Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Meghalt Hoffman Iván egykori önkormányzati képviselő

2017. november 27., 14:52

Hosszan tartó, súlyos betegség következtében november 25-én elhunyt Hoffman Iván, Óbuda-Békásmegyer korábbi önkormányzati képviselője. A vállalkozó, politikus 2002-ben és 2006-ban szerzett listás képviselői mandátumot a III. kerület képviselőtestületében. 66 évet élt.

Több mint 40 éve élt a lll. kerületben. Közlekedés-gépész diplomát szerzett, majd egy 100 százalékos magyar tulajdonú energiaipari cég, illetve egy 60 fős gyár tulajdonosa volt, annak vezetőjeként dolgozott. Cégei által segítette a városrész megújítását. Részt vett többek között a Szentlélek tér, a Szentháromság szoborcsoport, a békásmegyeri református templom, a Flórián téri park és a polgármesteri hivatal díszkivilágításának korszerűsítésében.

Az önkormányzat munkáját két cikluson keresztül segítette az SZDSZ képviselőjeként, az oktatási-, vagyonnyilatkozatokat kezelő-, illetve a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság tagjaként.

2005 óta támogatta a Vasas röplabda szakosztályát. A felnőtt csapat támogatása mellett 2009-től a szakosztály utánpótlás csapatainak névadó szponzora is volt.

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület egyik alapítója, elnökségi tagja, a Szombat című kulturális folyóirat szerkesztőbizottságának, és a Lauder Javne Zsidó Iskola kuratóriumának tagjaként tevékenykedett. Felesége, fia, testvére és unokái gyászában Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is osztozik.

Temetése 2017. november 29-én, déli 12 órakor lesz az Óbudai zsidó temetőben zsidó szertartás szerint.