Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Meghosszabbította együttműködését az önkormányzat a Gézengúz Alapítvánnyal

2021. január 28., 11:06

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, valamint a Gézengúz Alapítvány részéről dr. Schultheisz Judit és Németh Emőke ma aláírta a közöttük korábban fennálló együttműködési megállapodás meghosszabbítását. Ennek értelmében évente öt III. kerületi kisgyermeknek az alapítvány térítésmentesen biztosít fejlesztést.

A 2012. szeptember 27-én megkötött együttműködési megállapodást az önkormányzat és a Gézengúz Alapítvány közös megegyezéssel 2025. december 31-ig meghosszabbította.

Ennek értelmében az önkormányzat hozzájárul a tulajdonát képező 1039 Budapest, Medgyessy Ferenc u. 3. szám alatti ingatlanban található bölcsőde egyes helyiségeinek térítésmentes használatba adásához az Alapítvány részére 2025. december 31. napjáig.

A használatba adott helyiségek közüzemi díjait (víz, csatorna, gáz, elektromos áram, fűtés) az önkormányzat viseli, és vállalja, hogy a helyiségek karbantartásáról, központi berendezéseinek állandó üzemképes állapotáról gondoskodik, az ezzel járó költségeket viseli.

A Gézengúz Alapítvány pedig vállalja, hogy 5 fő III. kerületi gyermeket – az Óbudai Egyesített Bölcsődék javaslatát is figyelembe véve – térítésmentesen részesít ellátásban.

Az alapítvány emellett a III. kerület területén lakcímmel rendelkező, születési károsult kisgyermekek részére – térítés ellenében – az alábbi szolgáltatásokat biztosítja:

  • pszichoterápia,
  • gyógyúszás,
  • gyermekpszichológia,
  • gyógytorna,
  • gyógypedagógia,
  • a terápiában részt vevő gyermekek szüleinek, hozzátartozóinak, továbbá a gyermekek nevelésében, oktatásában, gondozásában részt vevő személyeknek igény szerint gyógypedagógiai tanácsadás,
  • az Óbuda-Békásmegyer területén lakcímmel rendelkező gyermekek diagnosztikus szűrővizsgálata.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az idei évi költségvetéséből 4,5 millió forinttal járul hozzá a kerületi gyermekek térítésmentes ellátásának biztosításához.