Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megírjuk, elmondjuk, közzétesszük – Egy év kommunikációs eredményei

2021. január 11., 13:31

Óbuda-Békásmegyer lakosságának naprakész tájékoztatása elengedhetetlen ahhoz, hogy minden kerületi polgár azonnal értesüljön lakóhelyének híreiről, történéseiről, a fejlesztésekről, vagyis mindenről, ami közvetlenül befolyásolja a mindennapjait. Az önkormányzat kommunikációs csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kerületieket érintő információk a lehető leggyorsabban jussanak el az itt élőkhöz.

A civil kurázsi, a felelős állampolgári magatartás egyik legfőbb ismérve környezetünk, lakóhelyünk eseményeinek folyamatos követése, a párbeszéd, az aktivitás és a részvétel.

Annak érdekében, hogy a kerület minden polgára naprakész információt kapjon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat működéséről, a kerületet érintő legfontosabb hírekről, online és nyomtatott formában is folyamatosan beszámolunk minden közérdekű információról, eseményről.

Az Óbuda újságban, az obuda.hu-n és az önkormányzat Facebook-oldalán (sőt oldalain) is változatos témákban szólítjuk meg a kerületieket.  Legyen szó az önkormányzat fejlesztési, beruházási terveiről vagy a helyi kultúrát, egészségügyet, rendezvényeket érintő hírekről, élő vagy felvett videóban, cikk és Facebook-poszt formájában tesszük a lehető leggyorsabban közzé.

A tájékoztatás fontos eszköze rendszeres hírlevelünk, amelyből a feliratkozók akkor is értesülhetnek a hét híreiről, ha nem volt alkalmunk máshonnan tájékozódni. Külön hírlevéllistát tartunk fent társasházi képviselőknek, hiszen ők a közös tervezés vagy akár a százakat érintő problémamegoldás központi figurái. A listához a forum@obuda.hu e-mail-címen lehet csatlakozni.

Az elmúlt évben vadonatúj megjelenési formával is jelentkeztünk. A hosszabb lélegzetvételű, háttérinformációk átadását is lehetővé tévő Mindenki Podcastja 2020-ban közel 50 adással jelentkezett. A város vezetői mellett közéleti és kulturális témák szakértőit és helyi civileket is megszólaltattunk.

Videós tartalmaink – amelyek különös aktualitást kaptak a veszélyhelyzeti időszakban – az Óbuda Média csatornán érhetők el és tekinthetők meg újra.

Úgy gondoljuk, az elmúlt évben mindent megtettünk, hogy Önök naprakészen és hiteles forrásból tájékozódhassanak a kerület híreiről. Azon dolgozunk, hogy ez a jövőben is így legyen.

Tartsanak velünk! Olvassanak, hallgassanak, nézzenek minket 2021-ben is!