Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megjelent az “Óvodai Iránytű” kiadvány

2017. február 22., 08:58

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának összeállítása a 2017-18-os tanév óvodaválasztásához kíván segítséget és támpontokat nyújtani a szülők részére.

Nehéz lesz-e az elválás? Hogyan fogja megállni a helyét az új környezetben? Mi történik, ha szomorú és nem vagyok mellette? Meg fogja-e enni az ebédet? Elalszik-e az új ágyában délután…  Ilyen, és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják az édesanyákat, amikor gyermekük eléri az óvodás kort.

A személyre szabott felvetések megválaszolására természetesen nem vállalkozik a tájékoztató füzet, azonban segít tisztázni olyan kulcsfogalmakat, mint például az óvodaérettség, szobatisztaság, önállóság, illetve alkalmazkodás a közösségi szabályokhoz. Az olvasók a füzetben megtalálhatják az előttünk álló új tanévre vonatkoztatott óvodáskor pontos meghatározást, az óvodák felvételi körzeteit utcajegyzékkel, és természetesen a III. kerületi óvodák teljes felsorolását, függetlenül attól, hogy az adott intézmény fenntartója az önkormányzat, egyház vagy épp egy alapítvány.

Óvodai Iránytű 2017-2018

Óvodai körzethatárok 2017-2018