Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megkezdődött a járdaépítés a Szindbád utcánál

2019. augusztus 9., 14:48

A munkálatok eredményeként 1,5 méter széles, térkővel burkolt járda kerül kiépítésre, valamint a szabálytalan parkolás megakadályozására 13 darab oszlopot helyeznek el a területen. A kivitelezés várhatóan szeptember végéig tart.

A 2018-as év folyamán a Fővárosi Önkormányzat beruházása keretében, több lépcsőben felújításra került az Ország út – Pünkösdfürdő utcai csomópont, illetve annak környezete, minek köszönhetően szélesebb lett az úttest és a járda is.

A munkálatok során elbontásra került az Ország út lakótelep felőli, a Szindbád utcától induló járdaszakasza mellé épített kerítés, valamint megszűnt az addig közlekedésre használt gyalogút, így az Ország út – Pünkösdfürdő utcai csomópontban lévő gyalogátkelőhely megközelítésére a lakosok alternatív útvonalakat kezdtek használni a meglévő zöldterületen keresztül. A gyalogos felület nyomvonalának tervezése során elsősorban ezeket, a csomópont átépítése óta a közlekedők által leginkább használt irányokat vették figyelembe, így a már bejáratott útvonalak kerülnek kialakításra a végleges burkolattal.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szabadon maradt zöldfelületet gépjárművek szabálytalan parkolására is felhasználják, ezért ennek megakadályozására a területen behajtásgátló oszlopok, úgynevezett pollerek kihelyezésére van szükség, melyből 13 darab telepítése valósul meg a beruházás során.