Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megkezdődött a Laktanya utcában kialakított oltóponton az oltás

2021. április 3., 11:52

Ma reggel 8 órától megkezdődött a Laktanya utcában kialakított oltóponton a védőoltások beadása.

Minden gördülékenyen, fennakadás nélkül halad, amit dr. Budai András igazgató-főorvos is megerősített. Az oltópontokon a körzeti orvosok által megkapott lista alapján, az előzetes behívó szerint történik az oltás. (Kérjük, a szükséges papírokat, tajkártyát és az oltáshoz szükséges nyomtatványt mindenki vigye magával.)

Az épület előtt sátrak és padok kihelyezésével segítjük az oltásra érkezőket, hogy a kellő távolságot megtartva helyet tudjanak foglalni, és ki tudják tölteni a szükséges nyomtatványokat. A területen kézfertőtlenítésre is van lehetőség.

Az érkezőket tehát név szerint, listáról szólítják. Az épületbe belépés előtt érintésmentes kézfertőtlenítésre van lehetőség. Bent jól látható helyre kihelyezett információs táblák és munkatársaink is segítik az érkezőket, akik az oltás beadását követően elkülönített helyen, a kellő védőtávolságot megtartva tudnak várakozni.

Vízautomaták kihelyezésével is biztosítjuk az érkezők felfrissülését a várakozás ideje alatt. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel együttműködésben több vízadagolót tett ki önkormányzatunk a helyszínen. A BGYH az Óbudán működő palackozójukból több mint 20 ballon Csillaghegyi ásványvizet és egyszer használatos poharakat bocsátott a rendelkezésünkre, felajánlásukat ezúton is köszönjük.

Köszönjük továbbá a Közterület-felügyelet munkatársainak a szervezésben és a helyszínen nyújtott segítségét.

Ideiglenesen forgalomtechnikai változások léptek életbe az intézmény területén: a Vöröskereszt utcában várakozási tilalmat vezettek be a Laktanya utcától a Folyamőr utcáig. Emellett az Esernyőst megközelíteni csak a Hajógyár utcán keresztül lehet. A korlátozások az oltópont működéséig maradnak hatályban.

Mindenkit arra kérünk, az előírásokat a helyszínen és környékén szigorúan tartsa be.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk! Vigyázzunk magunkra és egymásra.