Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megkezdődött a lombgyűjtés a kerületben

2022. február 8., 12:56

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ezúton értesíti az itt élőket, hogy megkezdődött a lombgyűjtés kerületünkben, emellett átfogó közterületi takarítás is indult területről területre haladva.

Elsőként Békásmegyer nyugati oldalán, majd Békásmegyer keleti oldalán kezdődnek meg a munkálatok, amelyek az alábbi területrészeken folytatódnak majd az időjárás függvényében:

– Gyógyszergyári lakótelep,

– Kaszásdűlő lakótelep,

– Római lakótelep,

– Belső-Óbuda (a Bogdáni út, Folyamőr utca, Laktanya utca, Tavasz utca, Szentendrei út által határolt terület),

– Belső-Óbuda (a Bogdáni út, Hévízi út, Szentendrei út, Vörösvári út által határolt terület),

– Belső-Óbuda (a Vörösvári úttól délre).

A kivitelezést az Önkormányzat szerződött partnere végzi.

Kérjük a társasházak képviselőit, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz, és vegyenek részt a munkálatokban a társasházak által takarítandó területeket érintően.

A kerület tisztaságát Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kiemelten fontos feladatként kezeli. A lombgyűjtéssel egy időben munkatársaink diákokkal kiegészülve végzik a frekventált helyszíneken az eldobált szemét összegyűjtését, a csikkek seprését, a közterületeken található utcabútorok (padok, lócák, hulladéktároló edények) fertőtlenítését és a járdák gépi seprését.

Köszönjük, hogy velünk tartanak, és továbbra is partnereink abban, hogy Óbuda-Békásmegyer tisztább, rendezettebb és élhetőbb legyen!