Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megnyílt az Ideiglenes Piac Békásmegyeren

2017. július 26., 10:49

Július 17-én nyitotta meg kapuit a vásárlóközönség előtt Békásmegyeren az Ideiglenes Piac, a Pünkösdfürdő utca – Hatvany Lajos utca sarkán található területen.

A bérlőknek azért kellett új, ideiglenes helyre költözniük, mert a Békásmegyeri Piac és Közösségi Tér kialakítása a vállalkozói piac bontásával veszi kezdetét. Ezen a területen fog megépülni a 190 férőhelyes mélygarázs, valamint az új vásárcsarnok épülete. Fontos információ, hogy azok az üzletek, melyek a régi vásárcsarnokon belül helyezkednek el, megszokott helyükön üzemelnek mindaddig, amíg az új épület elkészül. Érdemes ellátogatni az Ideiglenes Piacra is, ahol a vállalkozók a megszokott minőségben kínálják portékáikat. Itt fellelhetőek virágárusok, vegyes kereskedés, szőnyeg-textil árus, ruházati termékeket forgalmazó üzletek, tej és tejtermékeket árusító üzlet, iparcikkek értékesítésével foglalkozó üzlet, szerelvénybolt, széles választékkal rendelkező zöldség-és gyümölcsárusok, valamint az őstermelői asztalok. Ezeken felül kolbász-sütő és hírlap árus is megtalálható az Ideiglenes Piacon.

Elkezdődött a vállalkozói piac bontása

A Heltai Jenő téren gőzerőkkel zajlanak a vállalkozói piac bontási munkálatai. Az építési területet elkerítése után megszüntették a vállalkozói piac melletti parkolókat. Erre azért volt szükség, mert a jelenlegi parkoló helyén kerül kialakításra a 190 férőhelyes mélygarázs, valamint az új csarnoképület. Az OTP előtti parkolót továbbra is igénybe lehet venni. A régi csarnokban működő üzletek az építkezés első ütemében maradnak a mostani helyükön, s csak az új vásárcsarnok felépülte után költöznek immár végleges helyükre. A bontást követően elkezdődhet a terület régészeti vizsgálata.

Az ideiglenes piac nyitva tartása:

Hétfő: 07:00 – 17:00
Kedd: 07:00 – 18:00
Szerda:  07:00 – 18:00
Csütörtök:  07:00 – 18:00
Péntek: 06:00 – 19:00
Szombat: 06:00 – 14:00
Vasárnap: zárva