Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megtartotta kampányindító sajtótájékoztatóját Bús Balázs polgármester

2019. július 23., 16:26

Óbuda-Békásmegyer polgármestere az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont udvarán mutatta be az őszi önkormányzati választáson induló képviselő-jelölti csapatát, amelyben 4 civil szervezeti képviselő is jelöltséget kapott. A FIDESZ-KDNP és a Bús Balázs Óbudáért Egyesület jelöltjeit több mint 20 civil szervezet támogatja.

„A magam részéről azt tartom a legfontosabbnak az önkormányzati munkában, hogy közösséget tudjunk építeni, az emberekkel közösen helyi érdekek mentén együtt tudjunk működni. Tizenhárom éve irányítom és fejlesztjük a csapatommal a kerületet. Annak érdekében, hogy a polgári pártokkal összefogva el tudjunk indulni a választáson, tekintve, hogy számos civil szervezet támogat minket, egy új egyesületet hoztunk létre, a Bús Balázs Óbudáért Egyesületet.”

Bús Balázs polgármester beszédében összefoglalta az elmúlt öt év legfontosabb fejlesztéseit, eredményeit, számokban ismertette az önkormányzati munkát. Mint mondta: a képviselő-testület 56 testületi ülésen 4082 határozatot hozott, amelyeknek 78 %-ban egyhangú döntések születtek. Az önkormányzat bizottságai 329 ülést tartottak, 10 932 döntést hoztak, 93 %-ban egyhangúan.

Bús Balázs a következő időszak legfontosabb kérdéseiről is kifejtette ő és csapata terveit. Mint mondta: elsődleges fontosságú a Békásmegyeri Piac és Közösségi Tér fejlesztésének befejezése, a közösségi tervezés gyakorlatának folytatása, valamint a különböző infrastrukturális beruházások megtervezése.

Hozzátette: kiemelten fontos a kerület számára a Budapest Mobilitási Tervben foglalt közlekedésfejlesztési elképzelések megvalósítása, hiszen Óbuda-Békásmegyer legsúlyosabb problémája a közlekedés. Ennek érdekében a képviselő-testületben szorgalmazná, hogy a 10-es és a 11-es utak összekötését minél hamarabb meg lehessen valósítani és megépüljön az M0 befejező szakasza, hogy a városhatáron minél több P+R parkoló épüljön, és hogy az 1-es villamost hosszabbítsák meg az esztergomi vasútvonalig annak érdekében, hogy az agglomerációból bejövő forgalmat csökkenteni lehessen. Szintén nagyon fontos a szentendrei HÉV kérdése is, amelyet hosszútávon mindenképp föld alá kell süllyeszteni azért, hogy a területelvágó hatása mérséklődjön, és az az öt szintbeli kereszteződés, amely jóformán bedugítja Óbudát, megszűnjön.

A polgármester tovább fejlesztené a szociális ágazat szolgáltatásait is, továbbá fontosnak tartja a lakótelepeken a parkolás és a közlekedés újragondolását, valamint az erőteljes zöldítést.

Bús Balázs kiemelte, hogy ezeket az elképzeléseket az önkormányzat önmaga nem képes megvalósítani, a források megszerzéséhez mindenképpen szükség van a fővárossal és a kormányzattal való együttműködésre. Hangsúlyozta: Tarlós István főpolgármester szinte mindig a kerületi fejlesztések mögé áll, és sok segítség érkezik Varga Mihály pénzügyminisztertől, a kerület országgyűlési képviselőjétől is.

Beszéde után Bús Balázs bemutatta a képviselő-jelöltként induló csapatát: a 16 fő egyéni kerületi jelölt között 8 új személy van, és érdekességképpen hozzátette, hogy a 16 aspiráns közül hét nő és kilenc férfi, azonban a kiválasztásnál a jelöltek alkalmassága volt a fontos. Kiemelte: a következő önkormányzati választáson jelöltként indulni tervezők között sokan eddig is sokat tettek Óbudáért, illetve többen civil szervezetekből érkeztek.

Az új jelöltek között szerepel és civil szervezetek vezetői közül érkezett Sinkó Andrea, az Óbudai Wellness és Diáksport Egyesület elnöke, olimpikon, világbajnoki 5. helyezett, huszonhatszoros országos bajnok, Gyepes Ádám, a Római Sport Egyesület társvezetője, Bogár Ildikó, a Civil Ház vezetője, valamint dr. Varga József állatorvos, az Elveszett Állatok Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Ganz Óbuda Vízisport Egyesület elnöke.

További részletekért kattintson a Bús Balázs Óbudáért Egyesület Facebook oldalára.

A Bús Balázs Óbudáért Egyesület és a FIDESZ-KDNP közös képviselőjelöltjei a következők:

körzet név
1. Kelemen Viktória
2. Csapó Harold Gábor
3. Désiné Németh Éva
4. Farkas Balázs
5. Sinkó Andrea
6. dr. Hecsei Pál
7. Dóra Csaba
8. Rácz Andrea
9. dr. Pulay Ádám
10. Havadi Elza
11. Gyepes Ádám
12. Puskás Péter
13. Kemény Krisztina
14. Bogár Ildikó
15. dr. Varga József
16. dr. Szendrődi Csaba