Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megtisztítottuk a Római-partot – köszönet minden résztvevőnek!

2020. október 21., 11:21

A borongós idő sem szegte kedvét azoknak, akik a Mi Rómaink civil szervezet és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közös felhívására október 17-én részt vettek a Római-parti szemétszedésen.

A kerületi civilek és a kerületben lakók zöld szemléleletét és tettvágyát is jól mutatja a felhívásra megjelentek száma. Kicsik, nagyok, fiatalok és örök fiatalok is részt vállaltak a munkából, hogy megtisztítsák a Rozgonyi Piroska utca – Losonc utca – Kalászi út bekötőutakat.

Az egybegyűlteket dr. Kiss László üdvözölte, megköszönve mindenkinek a részvételt és a munkát. Mint mondta: “Itt olyan emberek vannak, akiknek fontos a környezetük.” A polgármester egyúttal azt is kérte, hogy ez az akció legyen üzenet mindenkinek, hogy a közös területekkel mindenki bánjon úgy, mintha sajátja lenne.

 

 

Az akció sikerességét mutatja, hogy az eredetileg tervezett szakaszon túl a lelkes egybegyűltek egészen a Kadosa utcáig szedték a szemetet. A kampány kézzelfogható haszna mellett reméljük az akció szemléletformáló hatása is sokakat elér.