Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megújult a Medgyessy Bölcsőde épülete

2017. november 30., 14:56

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata saját forrásból, a Hadrianus Fejlesztési Program keretében újította fel a bölcsődének, valamint a Gézengúz Alapítványnak is otthont adó 40 éves épületet.

A Hadrianus Fejlesztési Programban fontos helyen szerepel az önkormányzati intézmények – gyakran 40 éves – épületeinek energetikai korszerűsítése. Idén nyáron számos óvodában, nyugdíjas klubban és házban, kulturális központban, egészségügyi intézményben és bölcsődében történtek kisebb-nagyobb felújítások. Az egyik legösszetettebb munka a békásmegyeri Medgyessy Bölcsődének valamint a Gézengúz Alapítvány budapesti központjának otthont adó épületben történt.

 

Az 1977-ben épült bölcsődében kicserélték valamennyi külső nyílászárót, felújították az összes csoportszobát a teakonyhákkal, vizesblokkokkal, öltözőkkel, beépített bútorokkal együtt, korszerűsítették az elektromos hálózatot valamint a fűtésrendszert, az épület teljes hő- és vízszigetelésen esett át, valamint felújították a bölcsőde főzőkonyháját is.

dr. Schultheisz Judit a Gézengúz Alapítvány orvosigazgatója és Bús Balázs polgármester a Medgyessy Bölcsőde megújult épületének átadásán

Az ünnepélyes átadáson Bús Balázs polgármester kiemelte, hogy az intézmény korszerűsítéséhez a 190 millió forintos forrást az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította. A kerületben számos 40 évvel ezelőtt épült óvoda, bölcsőde épülete került mostanában olyan állapotba a folyamatos karbantartás ellenére, hogy a komplex felújítás megkerülhetetlenné vált. A pályázati források korlátozottsága az oka, hogy ezt a korszerűsítést saját forrásból végezte el az önkormányzat a képviselőtestület döntése alapján – hangsúlyozta a polgármester, aki beszédében megköszönte a Gézengúz Alapítványnak azt az áldozatos munkát, amit a kerületben, az itt élő családok, kisgyermekek korai fejlesztése érdekében immár két évtizede végeznek.

A bölcsőde csoportszobái és kiszolgáló helyiségei mellett az alapítvány által használt épületrész is teljes felújításon esett át. A belsőépítészeti átalakítás során kedvezőbb elrendezést kaptak a különböző funkciójú szobák, melyeket korszerű padlófűtéssel láttak el. Megújultak a beépített bútorok és a világítás korszerűsítésével együtt az elektromos hálózat is.

A Medgyessy Bölcsődébe jelenleg 6 csoportban összesen 80 gyermek jár, elsősorban ők, illetve gondozóik, szüleik élvezhetik a felújítás eredményét.

A Hadrianus Programról bővebben itt olvashat: www.megujulo.obuda.hu