Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megújult a Meggyfa utcai játszótér – Új hinta, korszerű burkolat és kényelmes pad várja a családokat

2021. április 20., 13:54

Befejeződtek a felújítási munkálatok a harmadik kerületi Meggyfa utcai játszótéren. Ma meg is nyitja kapuit, frissen ültetett növényekkel, korszerűsített burkolattal és játékokkal.

Február elején indultak a Meggyfa utcai játszótér most befejezett felújítási munkái. A szakértők a műszaki átadáson mindent rendben találtak, így a biztonságos játszótér április 20-án újra kinyithatja a kapuit.

Az újjáépítés előtt a játékeszközök ütéscsillapító burkolaton, illetve kikopott gyepen álltak. A kerítésen belül található három támlás pad és két támlás szék pedig elhasznált állapotban volt, mindez indokolttá tette a rekonstrukciót.

A játszótér korszerűsítésének keretén belül a burkolatokat részlegesen felújították, új bútorokat és játszószereket telepítettek, valamint növényeket ültetettek az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft megbízásból. A két gyalogosbejáratot pedig szilárd burkolattal kötötték össze.

A bejáratot összekötő térkő burkolathoz délről csatlakozik egy öntött, színes, vidám gyümölcstematikájú gumiburkolat. Itt a nagyobb gyerekeket várja többek között az áthelyezett fészekhinta és az új laphinta.

Az újonnan kialakított Terraway burkolatban helyett kapott egy friss telepítésű bokorfa, amely kellemes árnyékot biztosít majd az alatta lévő 3D ugróiskolán játszó gyermekek számára.

A felújításnak köszönhetően a meglévő kötélvár új faszegélyezéssel, ütéscsillapító homokburkolatban áll. Az ivókutat is felújították, és a kerítéselemek rögzítését, ahol szükséges volt, szintén pótolták.

Reméljük, a korszerűsített játszótér kellemes szórakozást és kikapcsolódást nyújt a környéken élő családoknak, amelyet egyelőre a járványügyi szabályokat figyelembe véve vehetnek birtokba.