Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megújult a védőnői szolgálat honlapja

2016. szeptember 17., 21:59

Jól áttekinthető, könnyen kezelhető oldalon tájékozódhatnak a kismamák és a csecsemőt gondozó anyukák a legkisebbeket érintő feladatokról és kérdésekről.

vedonoi-szolgalatA honlap fejlesztői korszerű megjelenésű oldallá alakították Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata, obudaivedonok.hu címen elérhető felületét. A kívülállók közül sokan gondolják úgy, hogy a védőnők csupán a legkisebb gyermekek miatt kerülnek kapcsolatba a családokkal. A honlap menüjét böngészve azonban fontos információkat találunk az iskolavédőnők munkájáról is, akik még a középfokú oktatási intézményekben is jelen vannak.

A területi védőnők alapfeladataival már többen találkozhattak, hisz  a gyermeket nevelő édesanyák döntő többségével közvetlen kontaktusuk volt. A nővédelem, a várandós anyák gondozása, segítségnyújtás és tanácsadás a gyermekágyas időszakban témája mellett azonban az olvasók olyan aktuális kérdésekkel találkozhatnak, mint a méhnyakrák elleni védőoltás jelentősége vagy a csecsemők légzésfigyelésének fontossága.
Az oldal szerkesztői mindezeken túl programokat is ajánlanak, melyek elsősorban a gyermekes anyáknak nyújtanak hasznos időtöltést.