Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megújult az Óbuda újság! Az első lapszám mától olvasható

2021. január 5., 08:48

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat hivatalos lapja, az Óbuda újság kívül-belül megújult. Céljai azonban továbbra is ugyanazok: a harmadik kerületben élők folyamatos, hiteles és pontos tájékoztatása a legfontosabb helyi eseményekről. Az olvasók változatlanul kéthetente vehetik kézbe a lapot, és az új szerkesztőség arra törekszik, hogy minden lényeges információt eljuttasson a kerületiekhez. Az újság idei első lapszámát január 5-től, keddtől terjesztik. Prusinszki István főszerkesztő köszöntőjét alább olvashatják.

Tisztelt harmadik kerületiek! Kedves olvasók!

Örömmel és büszkeséggel írhatjuk meg Önöknek, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat hivatalos lapja, az Óbuda újság kívül-belül megújult, és keddtől már a postaládájukban is megtalálhatják az idei első lapszámot.

Az Óbuda címet viselő időszaki lap 1965 áprilisában indult, akkor még a harmadik kerületi Tanács Végrehajtó Bizottságának tájékoztató kiadványaként. 1973 márciusától 1990 novemberéig évenként többször, rendszertelenül jelent meg. A rendszerváltozást követően néhány év kihagyás után, 1995. december 6-ától jelenik meg folyamatosan, havonta két alkalommal a kerületi lap. Ezért is olvasható az idei első szám címoldalán a XXVII. évfolyam 1. szám.

Igazi megtiszteltetés szerkesztőségünk számára, hogy egy ilyen nagy múlttal rendelkező újság gondozására kaptunk megbízást a következő öt esztendőben. Bízunk benne, hogy a korábban már ismert tartalmi elemeket kiegészítve, megújult, modern és letisztult arculattal, pontos és objektív tájékoztatást adhatunk a harmadik kerületben élők, minden olvasó számára.

Szerkesztőink, újságíróink, fotósaink nagy lelkesedéssel és izgalommal kezdtek bele Óbuda-Békásmegyer eseményeinek, történéseinek dokumentálásába. Minden lapszámunkban törekszünk arra, hogy a lehető legtöbb információt megosszuk Önökkel, és fontosnak tartjuk az Önök véleményének megismerését is. Ha szeretne kapcsolatba lépni szerkesztőségünkkel, kérem, írjon nekünk az obudaujsag@obuda.hu e-mail-címre.

Békés, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánunk!

Az Óbuda újság szerkesztősége nevében:

Prusinszki István
főszerkesztő

 

Óbuda újság, 2021. január 5., első lapszám