Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megújult Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

2018. október 25., 16:07

Új, modern és letisztult felület fogadja ezentúl az obuda.hu látogatóit. Az oldal fejlesztése során a felhasználók böngészési szokásai mellett az átláthatóságot és a szolgáltatások könnyebb elérését tartották szem előtt.

Az önkormányzat hivatalos honlapjának előző verzióját 2012-ben indították útjára, mely most az informatív jellegét megőrizve, modern, a jelen kor elvárásainak megfelelő külsőt kapott. Az oldal teljesen reszponzív, azaz optimális megjelenést biztosít a legkülönfélébb mobileszközökön is. A fejlesztés során a felhasználók kényelme került az első helyre, az új weboldal mind felépítésében, mind funkcióiban azt a célt szolgálja, hogy a látogatók könnyen, a lehető legkevesebb kattintással érjék el az őket érdeklő tartalmakat.

A kerületet érintő hírek és a helyi programok mellett kiemelt helyre került a böngészési előzmények alapján csoportosított gyakori keresések menüpont, ahol az oldal leggyakrabban felkeresett tartalmai érhetőek el egy kattintásra. A helyi történésekről, aktualitásokról a főoldalon, az önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokról, a meghirdetett pályázatokról, intézményekről és a képviselő-testület munkájáról a Városháza menüben találhat meg minden adatot az érdeklődő. Az ügyintézés könnyítése érdekében olyan fejlesztések is megvalósultak a látogatók számára, mint a képviselő-, az orvos-, és az óvodakereső, ahol lakcím alapján lehet eligazodni, mely körzethez tartoznak az adott ügy tekintetében.

A megújult honlapon helyett kapott az elsősorban a városrészben élőket érintő önkormányzati fejlesztésekért felelős Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő oldala és a kerületbe látogatók és kikapcsolódni vágyók számára létrehozott, a helyi nevezetességeket, múzeumokat és fesztiválokat összegyűjtő Turizmus menüpont is. A www.visitobuda.hu oldalon a látnivalók és turisztikai információk mellett lehetőség van a kedvenc óbudai helyeink összegyűjtésére is, ehhez nem kell mást tenni, mint az adott műemlék, múzeum, vagy más nevezetesség mellett található bekapcsoló gombra kattintani és az oldal rendezi nekünk azokat a saját MyÓbuda mappánkba.

Az önkormányzat új honlapjáról, a fentebb sorolt megannyi újítás mellett elérhető Bús Balázs polgármester teljesen újragondolt, saját weboldala is, ahol egyedi módon, a múlt felidézésével és a mai kor kedvencein keresztül pillanthatnak bele egy városvezető életébe.