Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Mesehajóra szállhatnak fel a kerületi gyerekek – Ingyenes csoportfoglalkozások indulnak

2021. szeptember 13., 16:51

Mesét hallgatni és mesélni öröm. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ ingyenes csoportos mesefoglalkozásokra vár 6–10 éves gyerekeket.

Elhajózunk messze,

a nagy idegenbe,

Meseország közepébe,

egy tündérszigetre.”

(Várnai Zseni: A mesék birodalma)

A mesét hallgató kisgyermek fejében – ahogyan gomolyog a cselekmény, ahogyan felbukkannak újabb és újabb szereplők, vagy ahogyan megküzdenek újabb és újabb kihívásokkal – belső képek jelennek meg. E belsőkép-teremtés valójában feldolgozás, tanította dr. Vekerdy Tamás.

Feldolgozása mindannak, ami a gyermekben kavaroghat: kívánságok, indulatok, félelmek, információk… Ezeknek az ismereteknek, érzelmi feszültségeknek az egészséges, eredményes feldolgozása pedig segít a kisgyermeknek ellazulni, a szorongásaitól megszabadulni, továbblépni.

De sok minden másban is támogató a mesehallgatás. Többek között a kicsik anyanyelvi készségeit is fejleszti, a szókincsüket gyarapítja, mindezek pedig a biztonságérzetükhöz és az iskolai sikerélményeikhez is hozzájárulhatnak.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ most induló csoportfoglalkozásain a 6–10 éves gyerekek nemcsak a meséket hallgathatják meg, hanem amikor végét érnek, meg is beszélhetik a hallottakat.

A tervezett első mesehajó-foglalkozás szeptember 21-én, kedden 15 óra 30-kor kezdődik a Gyermekvédelmi Központ Közösségi Térében (1039 Budapest, Víziorgona u. 10.) Az egyórás találkozók hat héten át ismétlődnek.

További információ, illetve jelentkezés a 06 20 576 9979-es, illetve a 06 20 576 8825-ös telefonszámon, munkaidőben.

 

Mesehajó