Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Mesék Világa Egyesület – Barangolás a mesék birodalmában

2020. december 22., 19:36

A Mesék Világa Egyesület évtizedes hagyománya a szombat délelőttönként tartott családi mesemondó program. Ez évben az egyesület az online megjelenésekre koncentrál.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nagyra értékeli a civil szervezetek munkáját. Cikksorozatunkkal szeretnénk bemutatni a kerületi civil szervezetek koronavírus-járvány idején végzett támogató szolgáltatásait, amelyekkel segítséget nyújtanak a mindennapok során.

A  járványhelyzet csak az egyik oka volt a Mesék Világa Egyesület online térbe költözésének. A felhasználói szokások változása és pályázati támogatásoknak köszönhető szoftverbeszerzés lehetővé tette az egyesület számára olyan mesekönyvek készítését, amelyek  videó, hang, zene lejátszására és online játszható játékok beépítésére is alkalmassá teszi oldalukat. A gyermekek így valamennyi, élőben megszokott lehetőséget online formában is megkaphatják.

Ilyen interaktív mesekönyv az Óbuda-Békásmegyer történetét és nevezetességit mesesorozat formájában feldolgozó, Időutazás a III. kerületben című,  óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló kiadvány is. Az Óbudai mesék sorozat első része a ezen az oldalon érhető el.

Ám az interaktív meséskönyvön kívül is érdemes böngészni a honlapon, hiszen sok-sok tematizált népmese közül válogathatnak a kisgyermekes családok. Érdemes az együtt töltött ünnepnapokon közösen rácsodálkozni a mesék birodalmára.

Az egyesület honlapjáról könnyen elérhető az az oldal, ahol az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek számára készített több – fizikai példányban már megvalósult – kiadvány interaktív, elektronikus változata is megtalálható. E kiadványok főszereplője Molka, a szénhidrát-molekula, az ő kalauzolásával a gyerekek játékos és befogadható formában ismerkedhetnek meg betegségükkel, így segítve annak elfogadását.

Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek szóló elektronikus kiadványok a www.molka.hu  címen közvetlenül is elérhetők.