Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Miért van szükség fenntarthatósági stratégiára? – Nézze meg videón is!

2021. április 16., 13:28

Mit jelent a fenntarthatóság? Miért van egy szervezetnek szüksége fenntarthatósági stratégiára? Segít-e a stratégia abban, hogy tudatosabban éljünk? Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiájáról készített videónkból többek között ez is kiderül.

Nap mint nap találkozunk a fenntarthatóság kifejezéssel a környezetvédelem, a klímaváltozás, a környezettudatos életmód kapcsán. A fenntarthatóság azonban nem csak a környezet védelméről szól. Élhető jövőnk szempontjából a gazdaság és a társadalom fenntartható működésének megteremtése is kulcskérdés.

Hogy a maga teljességében tudjunk fenntarthatóan gondolkodni és cselekedni, nem lehetséges hosszú távú stratégiai gondolkodás nélkül. Ezért készült el Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiája, amely négy évre tervezve, a környezeti, gazdasági és társadalmi szempontokat is figyelembe véve ad iránymutatást, hogy az önkormányzat, a kerületben dolgozó cégek, a civil szervezetek és az itt élők is részesei lehessenek annak a közös munkának, amelynek eredményeképpen egy valóban minden szempontból fenntartható jövőt építhetünk.

Most kezdjük a változást!