Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Mikulás Kupa és evezős évadzáró a Külker Evezős Klubban

2021. december 1., 13:54

December 4-én, szombaton tartják a hagyományos Mikulás Kupát, amely egyúttal az evezősévad zárása is Külker Evezős Klub Óbudában.

Idén az evezős szezonzárást nyilvános programokkal is összekötik, írják, mert szeretnék az eseményt az evezőssport népszerűsítésére is felhasználni a római-parti közösség körében.

Az arra járók szombat délelőtt megnézhetik a mikulássapkás evezősversenyt, amely egyszerre szórakozás és verseny, kipróbálhatják a tudásukat egy római-parti kvíz során, emellett egy pohár forralt borral is megkínálják a vendégeket.

A Mikulás Kupa december 4-én reggel 9 és délután 1 óra között zajlik. Ennek keretében kormányos négypárevezős hajókban – gigekben – vegyes csapatok teszik meg a távot a klub stégjétől az Északi összekötő vasúti hídig és vissza. Elvárás, hogy a csapatok vegyesek legyenek korra és nemre való tekintettel. A legmikulásosabban felöltözött csapatok pedig különdíjban részesülnek, írják a szervezők.

A táv kb. 5 km, ami a sodrás és a téli idő miatt komoly próba. Nevezni a verseny kezdetéig lehet a kulkerek@kulkerek.hu címen.