Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Milyen zöld alternatívák léteznek a közlekedésben és a háztartásban? – Újabb szemléletformáló eseményt tartanak

2020. október 13., 12:44

Október 14-én este 6 órától az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő szervezésében két igen fontos témáról beszélgetnek a résztvevők: a közlekedés és a háztartás terén kínálkozó zöld lehetőségekről. Vendégük lesz a GREENGO, az elektromos, közösségi autómegosztás úttörője, valamint Tóth Andi, a háztartási hulladék csökkentésének nagykövete.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az idei évben készítette el klímastratégiáját, a KEHOP 1.2.1. pályázat támogatásával. A stratégia megalkotásakor számos lakossági egyeztetésre is sor került. Ezeken az alkalmakon a kerületben élők is javasolták, hogy induljon el egy szemléletformálás, amely új lehetőségeket, ötleteket mutat meg a kerületben élőknek a környezettudatos életre.

Az eseménysorozat idén ősszel elindult. Célja, hogy olyan zöld megoldásokat mutasson meg, amelyekkel akár nagy erőfeszítések és lemondások nélkül is csökkenthető a károsanyag-kibocsátás, valamint az energiafelhasználás.

A „Zöld alternatívák” elnevezésű holnap esti rendezvény helyszíne a Szindbád Rendezvénytér, kezdés 18 órakor. A Facebook-esemény itt érhető el.

A helyszínen a járványügyi biztonsági intézkedéseket betartják, maszk és kézfertőtlenítő is elérhető lesz. A tervek szerint az eseményt élőben is közvetítik az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Facebook-oldalán.